Voeding voor een peuter van zestien maanden en ouder

 Voeding peuter 16 maanden

Heb je een peuter van zestien maanden? Dan is het belangrijk dat je de juiste voeding voor een peuter van zestien maanden aanbiedt. Hetzelfde gaat natuurlijk op voor de voeding voor een peuter van zeventien maanden en voeding voor een peuter van achttien maanden. Kinderen van deze leeftijden eten al bijna met de pot mee. Maar niet helemaal omdat ze nog niet alles goed kunnen verdragen. Dit vraagt veelal om bereiding van twee verschillende maaltijden. Wat je peuter van zestien, zeventien en achttien maanden nodig heeft, kun je hieronder lezen. En hoe je hierin verantwoord en eenvoudig kunt voorzien met besparing van tijd.

Welke voeding heeft een peuter van zestien, zeventien en achttien maanden nodig?

Peuters van om en nabij de anderhalf groeien en ontwikkelen zich snel en verbruiken veel energie. Ter ondersteuning is uitgebalanceerde voeding voor een peuter van zestien maanden, voeding voor een peuter van zeventien maanden en voeding voor een peuter van achttien maanden nodig. Daarbij moet je denken aan gezonde maaltijden bereid van verse producten. Voorzien van voldoende bouwstoffen als eiwitten, gezonde vetten, mineralen en vitamines. Waarbij variatie in groenten, fruit en graanproducten goed is voor hun smaakontwikkeling en ter voorkoming van eventuele latere eetproblemen. Let op dat je peuter geen voeding krijgt met veel zout, suiker of rauwe ei en melk.

Hoe kan je een peuter dagelijks op eenvoudige wijze voorzien van een toereikende maaltijd?

Voor jou als ouder kan het een uitdaging zijn om dagelijks aan de voedingsbehoefte van je peuter te kunnen voldoen. Vaak ontbreekt voldoende tijd voor de bereiding van maaltijden die tegemoetkomen aan wat je kleintje nodig heeft in combinatie met die voor jezelf. Je kunt het goed doen voor je kindje en het jezelf gemakkelijk maken door kant en klare maaltijden thuis te laten bezorgen. Die zijn samengesteld en bereid door voedingsspecialisten en je peuter bieden wat het nodig heeft. Waarmee jouw kostbare tijd wordt bespaard, die aan iets anders besteed kan worden.

Voeding voor een peuter van zestien maanden en ouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven