Het typische Spaanse zomerse drankje Tinto de Verano

tinto de verano

Misschien ken je het wel van als je op vakantie in Spanje was, Tinto de verano. Misschien heb je het thuis wel geprobeerd na te maken en deed het je teveel denken aan sangria. Het lijkt erop, maar het is toch niet hetzelfde. Nou goed nieuws voor liefhebbers van Tinto de verano, want dit drankje is inmiddels gewoon in Nederland verkrijgbaar! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Tinto de Verano.

Wat is Tinto de Verano

Dit is een typisch zomers Spaans drankje. Het is een sprankelende Spaanse rode wijn gemixt met een vleugje citroen. Hierdoor is het een stuk verfrissender dan sangria, wat vaak een stevigere smaak heeft. Het is ideaal te combineren met tapas of gewoon een plankje met wat Spaanse eetwaren zoals chorizo en manchego kaas. Met Tinto de verano heb je het gevoel dat je op een zonnig land op een warm terras zit, ondanks dat je je misschien in je woonkamer bevindt tijdens een regenachtige dag. Bij Tinto de verano wordt de rode wijn gecombineerd met bitter lemon. Hierdoor heeft het een frisse en fruitige smaak. Het beste is om het drankje te serveren on the rocks, oftewel met wat ijsblokjes. Je kan hieraan een schijfje citroen toevoegen. Voor de beste beleving voeg je bevroren schijfjes citroen toe aan je Tinto de verano. Het drankje wordt vooral veel gedronken aan het begin van de middag, tijdens lunchtijd, omdat het verfrissend is en het nog vroeg op de dag is. Een ander perfect moment is als je thuis komt na je werk. Het is ook perfect voor mensen die geen liefhebber zijn van rode wijn, omdat het een wijn cocktail is die verrassend smaakt.

De perfecte dorstlesser

Het heeft een laag alcoholpercentage van 5,5 %, hierdoor weet je zeker dat je niet gelijk waggelend wegloopt als je opstaat. Zeker als de zon volop schijnt zit je hier niet op te wachten. Even een rustig momentje voor jezelf met een verfrissend drankje.

Het typische Spaanse zomerse drankje Tinto de Verano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven