Waar vind je Japanse streetwear

 Japanse Streetwear

Niet iedereen in Nederland is bekend met de term Anime, of Manga. En ook niet iedereen is bekend met de term Kawaii. En toch zijn deze twee Japanse streetwear stijlen ongelooflijk populair in Nederland. Japan lijkt misschien ver weg, en een hele andere wereld, maar de Japanse streetwear is inmiddels overal terug te vinden. Met online winkels specifiek gericht op deze kledingstijl, en een toegewijd fandom is het onmogelijk om de creatieve streetwear de rug toe te keren. It’s here to stay!

Wat is Anime

Anime is de Japanse afkorting van het woord animëshon, een woord dat weer afstamt van het Engelse woord animation. Bij Anime denken we vooral aan animatiefilms, tekenfilms en series die afkomstig zijn uit Japan. Één van de meest populaire voorbeelden van een Anime is Pokëmon. Het woord Manga word vaak in één adem gebruikt met Anime, maar staat wel voor een andere kunstvorm. Manga is namelijk het woord dat gebruikt word voor Japanse comic en strip boeken.

Wat is Kawaii

De andere populaire kledingstijl uit Japan is de Kawaii stijl. Kawaii is het Japanse woord voor schattig of lieflijk. Het is een deel van de Japanse cultuur waarin alles volledig draait om lief- en schattigheid. De term is allesomvattend en kan worden gebruikt voor zowel voorwerpen als mensen. Populaire kleuren binnen de kawaii stijl zijn de pasteltinten. En één van de meest populaire voorbeelden van een Kawaii figuurtje is Hello Kitty.

Waar vind je deze streetwear

Alhoewel de Japanse stijl onwijs in populariteit is gegroeid de afgelopen jaren, kan het steeds moeilijk zijn om de kleding in Nederland te vinden. Grote winkels verkopen de kleding amper of helemaal niet. Gelukkig hebben Anime en Kawaii een grote fanbase die inmiddels zelf de nodige online winkels heeft opgericht, met het doel om de Japanse kledingstijl zoveel mogelijk naar hier te halen. Een snelle online speurtocht met als zoekterm Japanse streetwear brengt je een heel eind!

Waar vind je Japanse streetwear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven