Educatieve films helpen met leren

Educatieve films

Ben jij bekend in de wereld van het onderwijs? Dan heb je waarschijnlijk wel eens leerlingen meegemaakt die het lastig vinden om te leren. Leren is een ingewikkeld proces. Er zijn verschillende theorieën over welke manier nou het beste werkt. om een paar te noemen, zijn de bekendste manieren: herhaling, verwerking in de praktijk en zelf uitleggen. Heb jij onderwijs doormiddel van educatieve films wel eens geprobeerd?

Iedereen leert anders

Toch werken deze manieren niet voor iedereen even efficiënt. Iedereen leert namelijk op een andere manier en met een ander tempo. Zo heb je vast wel eens ervaren dat er leerlingen zijn die na twee keer herhaling alles weten en dat er leerlingen zijn die uren zitten te studeren en het nog steeds niet weten. Voor de laatste groep genoemde leerlingen is dit natuurlijk ontzettend jammer.

Leren doormiddel van beelden

Zoals al gezegd, leert iedereen op een andere manier het beste. Bij sommigen werkt herhaling erg goed, bij anderen werkt het doen in de praktijk erg goed. Maar wist je dat er ook mensen zijn, die erg goede resultaten boeken bij het zien van beelden? Plaatjes in een boek kunnen al goed helpen, maar een video met beelden helpt leerlingen om de stof te begrijpen en te onthouden. Wanneer je visueel materiaal hebt, kunnen mensen dit zich beter herinneren dan een uitleg van de docent. Wanneer je dus geen gebruik gaat maken van educatieve films, kun je er altijd nog voor kiezen om zelf les te gaan geven doormiddel van plaatjes en grafieken. Helaas kost het maken van duidelijke afbeeldingen en filmpjes jou zelf als docent te veel tijd. Je hebt namelijk ook nog andere lessen en leerlingen die jij les moet geven. Daarom is het handig om een educatieve film te laten maken. Je weet dan zeker dat dit efficiënt werkt voor jouw leerlingen. Daarnaast kunnen jij en jouw collega’s in het onderwijs  de educatieve films steeds opnieuw gebruiken.

Educatieve films helpen met leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven